1. února 2017

Jemná velikonoční nadivka

1 mensi kure, 200-250 g uzeneho masa, 5 zemli, trochu mleka, 4-5 vajec, zelene nate, 2-4 strouzky cesneku, mlety pepr, vegeta, sul, sadlo na vymazani pekace
Kure a uzene maso uvarime domekka. Kure zbavime kuze, vykostime a spolu s uzenym masem pokrajime na kosticky. Zemle pokrajime na kostky, pokropime je mlekem a kdyz jej vsaknou, pridame rozslehanezloutky, jemne pokrajenou zelene nate, rozetreny cesnek a koreni, osoleni. Nakonec hmotu zlehcime pevne uslehanym snehem z bilku. Nadivku rozlozime do tukem vymazaneho pekaca a upeceme dozlatova. Behem peceni muzeme nadivku trochu polit vyvarem z masa. Podavame se sladkokyselymi okurkami nebo se zeleninovym salatem.

Žádné komentáře:

Okomentovat