2. února 2017

Veľkonočná nádivka v domácí pekárně

4 vejce, 2 dl mléka, 4-5 rohlíků (velmi dobré jsou celozrnné), 100 g oleje, 250 g uzeného masa, 2 hrstky zeleného (kopřivy. medvědí česnek, bazalka a z nouze i pórek). muškátový oříšek, sůl
To hlavni přijde nyní. Vše se připravuje a peče v domácí pekárně na chleba. Do nádobky vlejeme rozšlehaná 4 vejce, přihodíme nadrobno pokrájené rohlíky předem navlhčené v mléce, přilejeme olej, přidáme lžičku soli a spustíme pekárnu v nějakém režimu, kdy dlouho nečeká na hnětení. Na  Ete Siestě je to program Sprint (5 minut předehřevu a potom 20 minut je hnětení). Před koncem hnětení přidáme uzené maso a zelené rostlinstvo. Vytáhneme hnětací háky, urovnáme stěrkou povrch a přepneme na program pečení. Ten je na 60 minut. Pokud by případně nestačila doba pro pečení tak spustíme znovu a přidáme minuty podle potřeby.

Žádné komentáře:

Okomentovat