na červenou omáčku : 3 stroužky česneku, 1 malá červená feferonka, 1 šálek strouhanky zvlhčené mlékem, 1/2 sklenice olivového oleje, 1 polévková lžíce rajčatového protlaku
Očistíme ryby, hlavy odřízneme. Velké kusy rozkrájíme. Česnek oloupeme a utřeme. Cibuli a brambory oloupeme, nakrájíme na tlustá kolečka. Do kastrolu navrstvíme koření, brambory, mezi každou vrstvu dáme česnek, česnekovou nať a na kolečka nakrájenou cibuli. Přidáme šafrán, osolíme a opepříme., polijeme olivovým olejem. Necháme 3-4 hodiny proležet. Spaříme 3 litry vody, přidáme rajčatový protlak a vařící přelijeme ryby. Na velkém ohni necháme ještě 30 minut vařit. Vývar procedíme a doplníme česnekem a osmaženým chlebem nakrájeným na kostičky. Servírujeme velice horké s červenou omáčkou.
Červená omáčka: Roztlučeme česnek, feferonku s trochou oleje a dobře vymačkanou strouhanku. Pak přidáme zbytek oleje a rajčatový protlak. Dobře zpracujeme. Tuto omáčku zředíme trochou silného vývaru.
Žádné komentáře:
Okomentovat