1 kg kapra, šťáva z citrónu, 2 lžíce hladké
mouky, 2 lžíce mleté sladké papriky, olej, 1/4 kg cibule, 0,5 kg paprik, 0,5 kg
rajčat, sůl, 4 dcl kysané smetany
Porce osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a
necháme asi 1/2 hodiny odležet. Pak porce osolíme, obalíme v hladké mouce s
mletou paprikou a opečeme dozlatova na oleji. Opečené porce vyndáme na mísu.
Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na malé kostičky a spařená oloupaná
rajčata na čtvrtky. Na oleji podusíme cibuli do sklovita a přidáme zeleninu.
Dochutíme solí a přidáme zbytek mouky a mleté papriky. Vše zalijeme kysanou
smetanou a zamícháme. Tuto směs přelijeme do varné mísy, přidáme porce kapra a
v troubě zapečeme. Přílohou jsou opečené brambory.
Žádné komentáře:
Okomentovat