21. května 2012

Kapr s rajčaty a paprikou


1 kg kapra, šťáva z citrónu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce mleté sladké papriky, olej, 1/4 kg cibule, 0,5 kg paprik, 0,5 kg rajčat, sůl, 4 dcl kysané smetany

Porce osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 1/2 hodiny odležet. Pak porce osolíme, obalíme v hladké mouce s mletou paprikou a opečeme dozlatova na oleji. Opečené porce vyndáme na mísu. Cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na malé kostičky a spařená oloupaná rajčata na čtvrtky. Na oleji podusíme cibuli do sklovita a přidáme zeleninu. Dochutíme solí a přidáme zbytek mouky a mleté papriky. Vše zalijeme kysanou smetanou a zamícháme. Tuto směs přelijeme do varné mísy, přidáme porce kapra a v troubě zapečeme. Přílohou jsou opečené brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat