Blog na kterém jsou recepty na pečené i nepečené cukroví na Vánoce. Na blogu dále naleznete nejenom recepty na vánoční cukroví, ale i další recepty na přípravu jídel a nápojů, pečení při detailech a mnoho jiného.
6. července 2012
Kaldon se sýrovým závinem
Uvaříme 0,5 slepice s 5 kuličkami nového koření a celého pepře, 2 listy bobkového listu a soli. Uděláme světlou máslovou jíšku z 5 dkg másla (tuku), 7 dkg hladké mouky. Zalijeme vývarem, který jsme dolili na 1 1/2 I vodou a přecedili. Za častého míchání přivedeme do varu. Přidáme nakrájenou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a vaříme nejméně 1/2 hodiny. Náplň do závinu: 5 dkg másla utřeme s 15 dkg nastrouhaného sýra eidam, vejcem, přisolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového květu. Těsto na závin: z 1 vajíčka, 5 dkg tuku, trochy vody, polohrubé mouky a soli uděláme závinové těsto, které rozválíme na 3 až 4 menší placky; naplníme náplní a zavineme. Potom napříč po 1 cm vařečkou zmáčkneme. Dáme vařit do osolené vody asi 10 minut. Po vyjmutí a částečném zchladnutí v každém promáčknutí překrojíme. Nakonec polévku znovu prohřejeme, ochutíme a vložíme do ní nakrájený sýrový závin; můžeme přidat i pokrájené maso ze slepice. Před podáním dáme nasekanou petrželku (pažitku).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat