16. července 2012

Kapr dušený v jablkách s medem


800 g kapra,200 g jablek,30 g medu,20 g strouhaného perníku, 160 g másla,60 g rozinek,1⁄4 citronu,40 g cibule, bobkový list,30 ml červeného dezertního vína,na špičku nože mleté skořice,sůl
Kapra naporcujeme, osolíme a spolu s nakrájenou cibulí opečeme na másle. Přidáme bobkový list, citron nakrájený na plátky, polovinu vína a chvíli podusíme. Pak maso vyjmeme, do kastrolu vložíme oloupaná, nakrájená jablka, poprášíme skořicí a přikryté rozvaříme. Do vína nasypeme perník, spařené rozinky, med a asi 10 minut podusíme. Kapra rozložíme na talíře, prolisujeme na něj rozvařená jablka a zalijeme medovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat