23. července 2012

Slavnostní moučnik s rumem

těsto: 380 g polohrubé mouky, 380 g cukru, 2 vanilkové cukry, 1,5 balíčku kypřícího prášku, 0,4 l mléka, 2 vejce
poleva: 170 g másla (Hera), 170 g cukru, 4 lžíce kakaa, 100 g čokolády na vaření, 4 lžíce mléka, 7 lžic rumu
Všechny suroviny na těsto smícháme a ušleháme. Nalijeme na vymaštěný a kokosem vysypaný plech. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je již moučník upečen. Mezitím připravíme na plotně v rendlíku polevu.Vaříme na mírném ohni, než se všechny suroviny rozpustí a spojí. Do upečeného těsta "pícháme" vidličkou a do vzniklých děr vléváme polevu. Moučník necháme vychladnout a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat