20. září 2011

Domácí čokoláda na Vanoce

250 g ztuženého tuku, 50 g moučkového cukru, 60 g (4 lžíce) sušeného mléka, 70 g  kakaového prášku, 50 g (3 - 4 lžíce) škrobu (vanilkový puding), 20 g (1 sáček) vanilinového cukru nebo 1/2 vanilkového lusku

Tuk rozpustíme ve vodní lázni a do vroucího postupně vmícháváme směs ostatních surovin. Po dokonalém rozpuštění dosladíme dle chuti a necháme vše za stálého míchání "povařit" cca 5 minut. Připravenou čokoládou plníme formičky na vánoční cukroví nebo silná plata z ozdobných bonboniér (tenká se teplem deformují). Před plněním je vhodné formičky vypláchnout studenou vodou, aby se čokoláda nepřilepila. Ztuhnout necháme v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc. Opatrně vyklepneme a konzumujeme mírně chlazené.

Žádné komentáře:

Okomentovat