20. září 2011

Koláč s jablky ze Švédska

korpus : 180 g obyčejné pšeničné mouky,175 g másla,4 lžíce vody, mléka, nebo smetany
nádivka : 5-6 nakyslých pevných jablek,2-3 lžíce cukru,lžička bramborového škrobu, lžáčka mleté skořice


Korpus : Smíchat všechny ingredience na hladké těsto. Nechat odpočinout v chladničce asi 1 hodinu. Vyválet těsto a vyplnit s ním koláčovou formu. Vrátit na dalších 15 min. do chladničky. Pomocí vidličky propíchat spodek těsta a upéct ho naslepo asi 10-15 min. v troubě vyhřáté na 225°C.Oloupat jablka, rozkrojit je napůl, vyjmout semeník a nakrájet půlky jablek na stejné plátky. Smíchat bramborový škrob, cukr a skořici a obalit v tom jablka. Poskládat plátky jablek do kolečka na těsto ve formě a vše péct dalších asi 25 min. při 225°C. Podávat zchladlý koláč ozdobený snítkou máty s našlehanou šlehačkou, nebo vanilkovým krémem.

Žádné komentáře:

Okomentovat