13. prosince 2011

Chlebíček z lískových oříšků

200 g celých blanšírovaných lístkových oříšků., 2 vejce., 150 g cukru., 150 g hladké mouky., tuk na vymaštění.

Oříšky za stáleého obracení pražíme přibližně 3 minuty na suché pánvi. Vymastíme tukem chlebíčkovou formu. Z vajec a cukru ušleháme hustý krém, pomalu vmícháme mouku a pražené oříšky. Troubu předehřejeme na 15 stupň. C, formu nejprve vymastíme tukem a potom naplníme těstem, uhladíme a pečeme cca 50 minut. Ještě horký chlebíček vyklopíme, zabalíme do nanavlhčené utěrky a dáme vychladnout. Po vychladnutí nakrájíme na tenounké plátky, naskládáme na plech a při teplotě 225 stupň. C 3 – 4 minuty je opékáme. Dáme vychladnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat