13. prosince 2011

Hnědé koláčky

250 g másla., 200 g cukru., 125 g ovocného sirupu., 75 g oloupaných nasekaných mandlí., 2 PL rumu., 75 g nasekaného kandizovaného ovoce., ½ KL mletého hřebíčku., 2 KL mleté skořice., ½ KL mletého zázvoru., KL solamylu., 500 g hladké mouky., máslo na vymazání plechu

Máslo s cukrem a sirupem přivedeme k varu, odstavíme ze sporáku, přidáme mandle, kandované ovoce, hřebíček, skořici a zázvor. Solamyl rozopustíme v troše horké vody, zamícháme do sirupu a necháme vychladnout. Sirup nalijeme do prosáté mouky a vypracujeme těsto, Vytvarujeme dva válce, zabalíme do alobalu a na 24 hodín dáme do ledničky. Další den vymažeme plech máslem, troubu vyhřejeme na 200 stupň. C, válce těsta nakrájíme na tenké plátky a narovnáme je na plech v dostatečných odstupech. Hnědé koláčky pečeme 8 až 10 minut, upečené podebereme širokým nožem a přendáme z plechu a necháme vychladnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat