13. dubna 2010

Ananasový koláč - kynutý

těsto : 250 g mouky, 190 ml vlažného mléka, 1 kostka droždí, 100 g cukru, 40 g tuku, 1 vejce, špetka soli
Poleva : 200 g tuku, 200 g cukru, 200 g kokosové moučky, 25 ml mléka, 1 plechovka ananasu
Těsto: Do mouky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Promícháme s trochou mouky a necháme v teple kynout 15 min. Pak přidáme cukr, změklý tuk, vejce, sůl a uhněteme hladké těsto. Opět dáme kynout na 20 minut. Nyní těsto rozetřeme na plech a necháme ještě 15 minut odpočívat - zatím si připravíme polevu.
Poleva: Rozehřejeme tuk, přimícháme kokos, odkapaný ananas nakrájený na kostičky, mléko a cukr. Hmotu naneseme na koláč a pečeme ve středně předehřáté troubě 20-25 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat