na korpus : 125 g hladké mouky, 60 g cukru, nejlépe třtinového, nastrouhaná kůra z jednoho citrónu,
na náplň : 500 g lučiny, 500 g ricotty, 250 g cukru, nejlépe třinového, nastrpuhaná kůra z jednoho citrónu a pomeranče, 5 rozšlehaných vajec
Hladkú mouku, cukr, máslo, žloutek a citronovú kůru uhněteme do kompaktního těsta. To zabalíme do fólie a dáme na půl hodinky odpočinout do chladničky. Rozehřejeme troubu na 200°C . Část těsta poklademe na dno formy a pečeme 15 minut. Poté vyjmeme z trouby a vyválíme ze zbytku těsta okraj, který přiložíme k vnitřnímu okraji formy. Mixérem smícháme ricottu s lučinou. Přidáme cukr a citrónovou a pomerančovou kůru. Poté pomalu přiléváme rozšlehaná vejce. Nakonec směs vylijeme do připravené ( vyplněné ) formy a pečeme při teplotě 160°C ještě přibližně 75 min.
Žádné komentáře:
Okomentovat