Maková nádivka :
Tvarohová nádivka :
Povidlová nádivka:
Droždí rozmícháme se lžící cukru, potom se třemi lžícemi vlažného mléka a lžící mouky, poprášíme moukou a necháme vykynout. Do mísy prosijeme mouku se solí, přidáme cukr, žloutky, rozehřáté máslo, vykynutý kvásek a vlažným mlékem zaděláme vláčné těsto. Poprášíme je moukou, mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme nakynout. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, z každého uděláme bochánek a tence je rozválíme do tvarů kol. Přeložíme je na vymazané plechy, prsty ještě roztlačíme, aby středy byly hodně tenké a okraje úzké a vyšší - můžeme je trochu zvlnit prsty. Koláče mají být hodně velké. Na koláče urovnáme do tvaru kruhů střídavě nádivky, tmavé nádivky ozdobíme mandlemi, tvarohovou nádivku přebranými, krátce povařenými a okapanými rozinkami. Koláče necháme vykynout, pak okraje potřeme vejcem rozšlehaným se lžící mléka a upečeme ve středně vyhřáté troubě (200 °C ).
Příprava makové nádivky : Mák jemně umeleme, vsypeme do vařícího mléka, přidáme cukr a za stálého míchání krátce podusíme. Pak vmícháme jemně nastrouhaný perník a vanilinový cukr.
Příprava tvarohové nádivky Tvaroh rozmícháme s dalšími přísadami.
Příprava povidlové nádivky : Povidla rozmícháme s dalšími přísadami.
Příprava makové nádivky : Mák jemně umeleme, vsypeme do vařícího mléka, přidáme cukr a za stálého míchání krátce podusíme. Pak vmícháme jemně nastrouhaný perník a vanilinový cukr.
Příprava tvarohové nádivky Tvaroh rozmícháme s dalšími přísadami.
Příprava povidlové nádivky : Povidla rozmícháme s dalšími přísadami.
Žádné komentáře:
Okomentovat