13. dubna 2010

Jablečný koláč - karamelové překvapení

1 balení lístkového těsta, 500 g kyselejších jablek zbavených jadřinců, nakrájených na plátky a přelitých šťávou z 1 citronu, moučkový cukr na poprášení
Nejprve předehřejeme troubu na 200 °C (180 °C  u horkovzdušné trouby). Těsto zlehka rozválíme a položíme na velký plech ( 30 x 40 cm). Po obvodu ponecháme asi 3cm okraj. Na těsto naklademe plátky jablek. Okraje těsta přehneme tak, aby dosahovaly k vrstvě jablek, poté je stlačíme a prsty vytvarujeme. Silně poprášíme moučkovým cukrem. Pečeme 20 až 25 min.,až je těsto upečené a cukr zkaramelizuje. Podáváme teplé, čerstvě poprášené moučkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat