150 ml mléka, 150 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli, 1 sáček vanilkového cukru, 2 vejce, 125 g másla, 150 g vlašských ořechů,1 lžička moučkového cukru
Na pánvi bez tuku necháme zkaramelizovat 75 g cukru do světlehněda. Za stálého míchání zalijeme karamel zahřátým mlékem a při mírné teplotě asi 2 minuty vaříme. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, zbylý cukr, sůl a vanilkový cukr. Přidáme změklé máslo a elektrickými metlami šleháme. Potom do směsi přilijeme karamelové mléko, vše zpracujeme na krémovité těsto, do kterého nakonec vmícháme celá jádra vlašských ořechů. Polévkovou lžící nabíráme těsto a košíčky jím do 2/3 naplníme. Rozložíme je na plech a v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) pečeme zhruba 30 minut. Upečené bochánky necháme na mřížce vychladnout a pak je poprášíme moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat