13. dubna 2010

Muffinky jemné nugátové

75 g másla, 40 g mléčné čokolády, 75 g Nuteli, 50 g cukru, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml mléka, 150 g moučkového cukru, 2 PL citronové šťávy, čokoládová poleva v sáčku
Troubu předehřejeme na 200 °C. V malém kastrolku rozpustíme máslo a necháme ho prochladnout. Na prkénku nožem nasekáme čokoládu. Vychladlé máslo nalijeme do porcelánové mísy. Přidáme nugátový krém a cukr. Všechny suroviny šleháme šlehačem do pěny. Do napěněného krému za stálého šlehání po jednom přidáváme celá vejce a ještě chvíli šleháme. Smísíme prosátou mouku s práškem do pečiva a opatrně zapracujeme do těsta. Přimícháme mléko a sekanou čokoládu. Plníme do 2/3 do formy. Moučkový cukr prosijeme do misky, pramínkem za stálého míchání přilijeme citronovú šťávu. Vychladlé muffinky potřeme citonovou polevou a necháme lehce zaschnout.Podle návodu na sáčku nahřejeme čokoládovou polevu a malým pramínkem zdobíme muffinky.

Žádné komentáře:

Okomentovat