13. dubna 2010

Kaštanový koláč s čokoládou

700 g kaštany, 60 g čokoláda, 60 g cukr, 60 g máslo, olej, šlehačka , káva
Omyté kaštany nařízneme na vypouklé straně, urovnáme je na plech postříkaný vodou a pečeme asi 20 minut v mírně vyhřáté  troubě, až obě slupky snadno sloupneme. Pak kaštany uvaříme ve vodě do měkka, scedíme a prolisujeme. Čokoládu rozpustíme v malém množství vody nebo černé kávy, vmícháme do ni máslo a cukr a ihned vše vmícháme do horkých prolisovaných kaštanů. Směs nalijeme do olejem vytřené dortové nebo čtyřhranné formy a necháme ztuhnout 24 hodin v chladničce nebo na chladném místě. Před podáním koláč vyklopíme a podáváme se šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat