23. dubna 2010

Losos v zelenině

4 porce filé z lososa (po 180 g), citronová šťáva, sůl, čerstvě umletý pepř, po 150 g chřestu brokolice a mrkve, 125 ml zakysané krémové smetany, trocha mouky, 2 lžíce másla, 80 g sýra na zapečení

Porce lososa omyjeme pod tekoucí vodou, příp. z něj stáhneme kůži. Poka­peme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.Chřest oloupeme a odřízneme spodní, dřevnaté konce. Ve vroucí osolené vodě vaříme asi 15 minut. Brokolici omyjeme a rozebereme na růžičky. Mrkev omyjeme, oloupeme a pokrájíme na kolečka. Každý druh zeleniny uvaříme zvlášť v osolené vodě doměkka. Ohřejeme 150 ml zeleninového vývaru, vmícháme 125 ml zakysané smetany, osolíme a opepříme. Vmícháme okapanou zeleninu.Lososa obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme máslo a porce lososa na něm opékáme po každé straně 2 - 3 minuty.Troubu předehřejeme na 200 °C. Porce lososa vložíme do vymaštěné zapékací formy a poklademe směsí vařené zeleniny. Posypeme strouhaným sýrem. Zapékací formu vsuneme do trouby a zapékáme asi 7 minut, dokud se sýr neroztaví. Vyjmeme z trouby a ihned podáváme. Příprava 40 min.

Žádné komentáře:

Okomentovat