špek nebo uzený bůček, místo bylinkových kostek lze použít čerstvé nebo sušené byliny v tom případě dáme celou kostku masoxu
Špek nakrájíme na plátky nebo kostičky dáme na dno pekáče,přidáme na hrubo 1nakrájenou cibuli. Na špek a cibuli rozložíme lososa, na něj dáme špek a cibuli. Asi v 1/2 l vody rozvaříme masox, bujon, bylinky, kari a část kmínu. Nalejeme na lososa,měl by být celý ponořený. Pečeme při 200 st C nezakryté až do odpaření 1/2 vody. Brambory nakrájené na kolečka prosypeme zbytkem kmínu a trochou soli a rozložíme do pekáče. Občas polejeme brambory výpekem. Až je voda téměř odpařená zapneme gril, pokud nejsou brambory dočervena. Podáváme se salátem nebo pikantním kompotem.
Žádné komentáře:
Okomentovat