15. dubna 2010

Žraločí steaky po čínsky

600 g žraloka, 40 g oleje, 2 pórky, 20 g másla, 4 stroužky česneku, 80 g žampionů, 1 dl bílého vína, 100 g majonézy,1 dl kysané smetany nebo bílý jogurt, 1 červená kapie, sůl,  pepř
Ze žraloka nakrájíme silněší porce, osolíme, opepříme, prudčeji opečeme na oleji po obou stranách dozlatova. Pak maso vyjmeme, do šťávy přidáme olej a orestujeme na něm na plátky nakrájené a osolené žampiony, přidáme na lupínky nakrájený česnek a nakonec na kolečka nakrájený pórek. Směs zastříkneme vínem, přidáme máslo a dodusíme. Majonézu smícháme se smetanou nebo jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme trochu bílého vína a na drobné kostičky nakrájenou kapii. Porce žraloka z poloviny poklademe směsí pórku a žampionů a zčásti přelijeme majonézovou omáčkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat