18. března 2010

Lístové těsto

18 dkg hladké mouky,4 dkg hrubé mouky,18 dkg másla,1 žloutek,ocet,sůl,1 dcl vody,hladká mouka na vyválení

Máslo prohněteme se 2 lžícemi hladké mouky, uděláme z něj plochy čtverec a necháme v ledničce ztuhnout. Z ostatních surovin vypracujeme těsto, které se nesmi lepit na vál a na ruce. Přikryjeme vlhkou utěrkou. Za pů hodiny vyválíme z těsta čtverec a z tukového menší čtverec, který položíme na velký čtverec. Rohy těsta přeložíme přes tukové těsto tak, aby bylo zabaleno. Těsto lehce rozválíme na velký čtverec, složíme jej třikrát přes sebe,válečkem lehce rozválíme a znovu složíme.Toto dvakrát opakujeme. Těsto zabalíme do vlhké utěrky a vložíme do ledničky ztuhnout. Toto vyválení a překládáni opakujeme ještě dvakrat.

Žádné komentáře:

Okomentovat