2. února 2011

Kávový a vaječný punč

Vaječný punč : 1/2 l bílého vína, 1/2 vanilkového lusku, 2 plátky citronu, tyčinka skořice, 3 vejce, špetka soli, 50 g moučkového cukru, 4 lžíce rumu
Kávový punč : 3/4 l silné kávy, 1/2 l portského vína, 1/4 l rumu, 100 g přírodního cukru, 4 kousky citronové kůry

Příprava vaječného punče : Bílé víno, rozpůlený vanilkový lusk, citronové řezy a skořici zahřejt, ale nevařte. Bílek a sůl ušlehejte do tuha, přidejte moučkový cukr. Bílek a rum rozkvedlejte, vmíchejte. Víno proceďte, přilejte horké do vaječné pěny a znovu vyšlehejte. Dejte do sklenic. 
Příprava kávového punče : Čerstvě uvařenou kávu, portské víno a rum s cukrem zahřejte, až se cukr rozpustí. Punč nalejte do sklenic. Kůru chemicky neošetřeného citronu nechte krátce louhovat a spirálky citronové kůry zavěste do sklenic.

Žádné komentáře:

Okomentovat