1. února 2011

Silvestrovský likér

2 plechovky slezeného kondenzovaného mléka (Salko), 2 krabičky neslazeného kondenzovaného mléka (Tatra), 10 lžic kokosové moučky, 2 vanilkové cukry, rum dle chuti

Zavřené plechovky "Salko" dejte do hrnce a zalijte vodou tak, aby byly potopené, vodu přiveďte k varu a poté snižte teplotu na minimum. Nechte vařit mírným varem asi 2 hodiny. Nebojte se, plechovky nemohou explodovat ani se jinak poškodit, jen hlídejte hladinu vody a případně dolívejte vodu.Na suché teflonové pánvi osmažte kokosovou moučku do růžova, nasypte ji do neslazeného mléka připraveného v misce a nechejte v ledničce přes noc macerovat.
Druhý den slijte mléko, ve kterém je kokos namočený, přes plátno a vyždímejte z něj veškeré mléko. Kokos nevyhazujte, dá se zamíchat do bábovkového těsta.
Plechovky se Salkem nikdy neotvírejte horké. Nechejte je vychladnout do druhého dne a po otevření by v nich měl být krásně hnědý karamel. Ten vyklopte do mixéru a přidejte kokosové mléko, vanilkové cukry a rum podle chuti a důkladně promixujte. Likér slijte do lahví a podávejte chlazený.

Žádné komentáře:

Okomentovat