9. srpna 2011

Jemně vláčný bramborový makovec

200 g studených, jemně nastrouhaných brambor,40 g jemné krupice,80 g jemně umletého máku,150 g jemného krystalového cukru, vejce, bílek,4 lžíce mléka,prášek do pečiva, skořice, hřebíček, vanilka, citronová kůra,pikantní zavaženina (rybízová, meruňková atd.)
bílá rumová poleva (250 g mletého cukru, 3 lžíce rumu, 2 lžíce vařící vody umíchané do hladka a leskla)
Žloutek utřeme s cukrem a 4 lžícemi mléka do pěny. Přidáme brambory, krupici, koření, kůru, mák, prášek a nakonec pevný sníh ze 2 bílků.Těsto dáme do dobře vymazané vysypané dortové, nebo koláčové formy a zvolna pečeme. Prochladlý namažeme dobrou pikantní zavaženinou a potřeme bílou rumovou polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat