13. dubna 2010

Mandlový koláč s jahodami

250 g másla, 250 g hladké mouky, 200 g cukru .1 balíček vanilkového cukru, 500 g jahod. 100 g oloupaných mletých mandlí, 5 vajec, 1 lžička skořice, 1 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, tuk na vymazání formy, sůl
Cukr, máslo, vejce, skořici, kakao a špetku soli utřeme do pěny, pomalu vmicháme mouku s práškem do pečiva a mandle. Tukem vymazanou formu naplníme asi 2/3 těsta. Omyté a okapané jahody lehce poprášíme moukou a rozložíme na těsto.Zbylé těsto lžičkou naneseme v kopečcích na jahody a v předehřáté troubě pečeme při střední teplotě asi 3/4 hodiny až 60 minut. Hotový koláč pocukrujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat