13. dubna 2010

Muffinky s čokoládovou drtí

115 g másla nebo rostlinného tuku (pokojové teploty), 70 g moučkového cukru, 30 g tmavě hnědého cukru, 2 vejce, 215 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 125 ml mléka, 170 g čokoládové drtě
Předehřejte troubu na 190°C. Elektrickým šlehačem našlehejte máslo do pěny. Přidejte oba cukry. Šlehejte opět do pěny. Vmíchejte vejce jedno po druhém. Ke směsi postupně přisijte mouku s práškem do pečiva. Přilévejte mléko. Rozdělte těsto rovnoměrně do formy. Posypte čokoládovou drtí a překryjte zbylým těstem. Pro rovnoměrné pečení naplňte prázdné formičky vodou. Pečte dozlatova asi 25 minut. Nechte 5 minut zchladnout a pak vyklopte.

Žádné komentáře:

Okomentovat