23. dubna 2010

Pikantní ryba

1 mrkev, 1 kyselé jablko, 1 pórek, 1 svazek kopru, 2 lžíce másla, sůl, bílý pepř,kari, 600 g ryby (losos,
treska, okoun) štáva z jednoho citrónu, 1,5 lžíce rajčatového protlaku, 1/8 litru smetany do kávy, 150 g nastrouhaného sýra
Oloupanou mrkev a jablko nakrájíme na kostičky,pórek na kolečka a kopr nasekáme,v pánvi rozehřejeme tuk a nakrájené přísady osmahneme. Ochutíme solí, pepřem a kari. Pravidelně naklademe na dno aluminiové formy. Rybu pokapeme citrónem, lehce osolíme a vložíme do formy. Překryjeme alobalem a v předehřáté toubě pečeme 15-20 minut při 175 stupních. Štávu, která vznikla při pečení, smícháme s rajčatovým protlakem a smetanou,a povaříme. Stáhneme z plamene a přidáme polovinu sýra,a přelijeme přes rybu. Posypeme zbytkem sýra.

Žádné komentáře:

Okomentovat