23. dubna 2010

Plnený kapor

1 kapr, sůl, 60 g máslo, 2 lžíce strouhanka, 200 g plec vepřová, 20 g slanina, 1 žemle, mléko, vejce, petrželka, pažitka, cibule, pepř mletý, muškátový květ
Z kapra odstraníme šupiny, ploutve, oči a žábry, kapra vykucháme, opláchneme, uvnitř osolíme, naplníme a otvor sešijeme bílou nití. Kapra osolíme i na povrchu, položíme na alobal silně potřený máslem a zabalíme. Vložíme jej na pekáček a pečeme 40 minut. Poté alobal rozstříhneme, rozevřeme, kapra posypeme strouhankou, pokapeme rozehřátým máslem a pečeme ještě asi 5 minut, až je strouhanka chřupavá. Kapra z trouby vyjmeme, po 5 minutách rozdělíme na porce a podáváme. Příloha: vařené brambory a zeleninový salát.Nádivka: Žemli pokrájíme na plátky, pokropíme několika lžícemi mléka a necháme prosáknout. Vepřové maso, slaninu a žemli umeleme, přidáme vejce, drobně pokrájenou petrželku, pažitku a cibuli, koření (pepř, muškátový květ), sůl a promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat