15. dubna 2010

Tandoori losos

500 gramů čerstvých file lososa, 1 lžička sušené červené chili, vymačkaná šťáva z jednoho citronu, 1/2 lžičky kurkumy, 10 gramů drceného zázvoru, 25 gramů drceného česneku, zrnka ze tří kardamomů, 30 ml hořčicového oleje (možno nahradit slunečnicovým), sůl na dochucení, 1 lžička "Tandoori směsi" 
Nakrájejte file na osm stejných kousků. Smíchejte veškeré koření s olejem, vložte do marinády kousky file a nechte alespon 1 hodinu naložené. Poté rozehřejte troubu na 200 °C a do rozehřáté trouby vložte filety na 15 až 20 minut (trouba vám v domácích podmínkách nahradí speciální pec Tandoor, ve které se správně tento pokrm připravuje). Servírujeme. Jako přílohu doporučujeme připravit vařené brambory o velikosti asi 3 x 3 cm, které ještě po uvaření opečete v troubě. K individuálnímu dochucení lze pro tento pokrm připravit sůl, chili, mleté curry, česnek a mletý koriandr.

Žádné komentáře:

Okomentovat