15. dubna 2010

Treska obalená v slanině

4 filety z tresky, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, 2 lžíce mouky, 8 plátků anglické slaniny, 8 lžic oleje,
4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lžička medu, 1/8 l rybího základu, 1/2 lžičky koření sambal oelek, 400 g mladého špenátu, 2 lžíce vinného octa, 80 g parmazánu nebo čedaru
Filety omyjeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a obrátíme v mouce.Každou porci ovineme 2 plátky slaniny, připevníme párátky. Filety opékáme ze všech stran na 2 lžících oleje 8 - 10 min. Poté je vyjmeme a necháme v teple. Oloupaný česnek osmahneme na vypečeném tuku. Oloupeme cibuli, jemně ji posekáme a přidáme česnek. Vmícháme med, rybí základ a sambal oelek. Vše svaříme do husté omáčky. Špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Smícháme ocet se solí a pepřem, vešleháme zbylý olej a nálevem špenát pokapeme. Rybu krátce ohřejeme v omáčce o podáváme se špenátovým salátem posypaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat