8. února 2010

Dušená zelenina s krůtím masem po orientálsku

800 g čínského zelí,400 g mrkve,160 g jarní cibulky,320 g krůtích prsou,400 g sojových klíčků,2 stroužky česneku,špetka strouhaného čerstvého zázvoru,300 g ananasového kompotu,olivový olej,sójová omáčka,sůl, mletý pepř, kajenský pepř

Zeleninu očistěte a omyjte. Čínské zelí nakrájejte na nudličky, mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a cibulku nakrájejte na kolečka. Ananasový kompot a sójové klíčky sceďte z nálevu a nechte na sítku okapat. Na teflonové pánvi rozehřejte olej, opečte nejprve naklepaný, osolený a opepřený krůtí řízek, vyndejte a uchovejte v teple.Potom orestujte mrkev, přidejte zelí, cibulku a krátce opečte. Dochuťte prolisovaným česnekem, zázvorem a sójovou omáčkou. Zeleninovou směs duste na mírném ohni asi 5 minut. Dokončete přidáním kousků ananasového kompotu a sójových klíčků. Při podávání obložte zeleninu na nudličky nakrájenými krůtími plátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat