5. února 2010

Hubník

50 g míchaných sušených hřibovitých hub,6 housek z minulého dne,50 g hrubé krupice,3 vejce,cca 1/4 l mléka,60 g sádla,1 větší cibule,3 stroužky česneku,mletý pepř,majoránka,drcený kmín,sůl

Den předem namočte houby do studené vody, uložte v chladu. Druhý den je v téže vodě uvařte doměkka. Housky rozkrájejte, vložte do mísy,zalejte studeným mlékem, přidejte krupici, vejce, nechte nabobtnat.Česnek utřete se solí, cibuli nadrobno nasekejte a zpěňte na části sádla,houby zceďte (vývar uchovejte), vše přidejte k ostatnímu do mísy,vmíchejte koření a podle potřeby zřeďte vývarem z hub, masa musí být řídká asi jako na bramborák. V pekáčku rozehřejte sádlo, mašlovačkou je rozetřete po celém vnitřku, vlijte do něj hubníkovou masu a v předehřáté troubě na 200°C upečte do zlatova a křupava (cca. 45 minut).Před dopečením můžete povrch pokapat rozpuštěným máslem. Poté rozkrájejte na čtverce a podávejte jako hlavní jídlo se salátem z kysaného zelí, celeru nebo červené řepy, anebo menší čtverečky jako předkrm,teplé i studené.

Žádné komentáře:

Okomentovat