rybí hlavu, 100 g kořenové zeleniny, 20 g másla, 20 g hladké mouky
Knedlíčky : 300 g rybího masa vařeného, 1-2 vejce, 20 g rostlináho tuku, 1 žemli, 3 lžíce mléka, strouhanku,
muškátový květ, sůl
Zeleninu rozkrájíme, hlavu zbavenou očí a žáber omyjeme a spolu s částí zeleniny vaříme v osolené vodě doměkka. Mlíčí a jikry uvaříme zvlášť. Zbytek zeleniny dáme do hrnce s rozpuštěným máslem a osmahneme. Přisypeme mouku a za stálého míchání opražíme.Zalijeme přecezeným vývarem z ryby, rozmícháme, přidáme mlíčí a jikry a zavaříme knedlíčky (smícháme vše kromě bílků, sníh z nich přidáme nakonec).
Žádné komentáře:
Okomentovat