6 porcí kapra ,sůl , 1,5 l vody ,2 lžíce octa 8%,5 dkg cibule,bobkový list,10 zrnek pepře,6 zrnek nového koření,trochu tymiánu,
Marináda : 25 dkg majonézy,1 lžíce bílého vína,2 lžíce smetany na šlehání,1 - 2 lžíce nastrouhaného křenu,1 lžíce octa 8%,1 lžička cukru,1 lžička vorčestrové omáčky,trochu mletého pepře,2 uvařená vejce (nadrobno pokrájená) na posypání
Do kastrolu nalijeme vodu a ocet, přidáme sůl, cibuli, bobkový list, pepř celý, nové koření a 10 minut povaříme. Do vývaru vložíme potom očištěné a osolené porce kapra. Za mírného varu povaříme 18 - 20 minut. Uvařené porce kapra necháme ve vývaru vychladnout.Nyní si připravíme marinádu. Do mísy dáme majonézu a za stálého míchání přidáváme víno, nastrouhaný křen, ocet, cukr, koření a nakonec lehce přimícháme šlehačku. Hotovou marinádu podle chuti přisolíme a uložíme v chladu . Vychladlé porce kapra z vývaru vyjmeme a odstraníme z nich větší kosti (ti šikovnější mohou odstranit i malé kosti). Porce po odstranění kostí musí zůstat celé. Tyto urovnáme na mísu nebo dáváme jednotlivě na malé misky a přelijeme připravenou marinádou. Povrch posypeme nadrobno rozsekanými vejci. Okraj mísy ozdobíme rozpůlenými kolečky citronu a zelenou petrželkou. podáváme s bílým pečivem a bílým vínem.
Žádné komentáře:
Okomentovat