12. února 2013

Datlové bochánky

200 g pohankových vloček, 125 g rostl. tuku, 250 g datlí, 2 vejce, 5 lžic květového medu, vanilkový cukr, 0,5 lžičky prášku do pečiva

Máslo necháme rozpustit v kastrůlku. Vločky nasypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným tukem a necháme ztuhnout. Datle zbavíme pecek a nakrájíme nadrobno. V druhé misce smícháme vejce s medem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme nakrájené datle a vločky s máslem. Dobře promícháme. Pomocí dvou kávových lžiček tvoříme hrudky o průměru asi 2-3 cm a skládáme je na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 165°C a hrudky pečeme asi 20 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat