12. února 2013

Kokosové věnečky s jáhlami

150 g celozrnné pšeničné mouky, 150 g instantní jáhlové kaše (suché), 70 g přírodního cukru, 120 g kokosové strouhanky, 120 g Hery, vanilkový cukr, voda
čokoládová poleva: 2 lžíce práškového cukru, 2 lžičky kakaa, lžíce tuku 


Na válu smícháme všechny sypké přísady, přidáme několik lžic vody a s Herou vypracujeme pružné těsto. Hned protlačujeme přes šablonu na masovém mlýnku. Z válečku tvoříme malé věnečky nebo jiné tvary a klademe na suchý plech. Pečeme při 160°C do růžova. Chladné věnečky ozdobíme proužky polevy.
Čokoládová poleva: v kastrůlku smícháme cukr s kakaem, přidáme několik kapek vody a mícháme, až dostaneme hustou kašičku. Dáme na mírný oheň nebo vodní lázeň, přidáme tuk a zahřejeme k varu. Za stálého míchání povaříme 1 minutu. Poléváme hořkou polevou.

Žádné komentáře:

Okomentovat