12. února 2013

Mandlové perníčky

125 g medu, 70 g másla, 250 g hladké mouky, 100 g neloupaných strouhaných mandlí, 70 g moučkového cukru, 0,5 lžíce rumu, kůru z citronu, 0,5 prášku do perníku, vejce a 1 vejce na potření

Ve vodní lázní rozpustíme med s máslem a přidáme podle chuti nastrouhanou citronovou kůru. Vše společně dobře promícháme. Prosátou hladkou mouku vysypeme na vál, přimícháme prášek do perníku, nastrouhané neloupané mandle a cukr. Směs přimícháme do medu ve vodní lázni a dobře vypracujeme.Do vzniklého těsta přidáme vejce a lžíci rumu a směs dobře vypracujeme. Těsto necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny. Těsto přendáme na pomoučený vál a vyválíme na 3 - 4 mm silný plát. Vykrajujeme tvary a přendáme je na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C. Perníčky necháme vychladnout a zdobíme bílou polevou a mandlemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat