12. února 2013

Medové perníčky ze žitné mouky

850 g žitné celozrnné mouky, 4 vejce, 4 velké lžíce květového medu, 350 g třtinového cukru, perníkové koření, špetka citrónové kůry, 50 g tuku, lžíce jedné sody nebo prášku do pečiva 

V míse smícháme celozrnnou mouku, vejce, třtinový cukr, perníkové koření, změklý tuk, sodu nebo prášek do pečiva a přimícháme med. Pokud je hustý, krátce jej nahřejeme ve vodní lázni. Vše dobře promícháme a vypracujeme v hladké těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme ještě špetku mouky. Těsto necháme odpočinout. Potom vyválíme na 3-4 mm silný plát a formičkami vypichujeme různé tvary. Ty naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat