23. března 2010

Perník

400 g hladké mouky, 1 balíček prášku do perníku, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 250 g moučkového cukru, 150 g švestkových povidel nebo zavařeniny a ovocné přesnídávky , 2 dcl mléka, 1 vejce,2 lžíce oleje, 1 lžíce kakaa,tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu, zavařenina na potření,šlehačka na ozdobení

Do větší misky prosijeme mouku smíchanou s práškem do perníku a do pečiva, přidáme moučkový cukr, švestková povidla, zavařeninu či přesnídávku, vlažné mléko, vejce, olej, kakao a vše promícháme. Těsto by mělo být středně husté. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, dáme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Perník necháme vychladnout a povrch potřeme zavařeninou. Nožem nakrájíme na čtverečky a zdobíme šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat