23. března 2010

Smetanové řezy

4 vejce, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg hladké mouky, 100 ml oleje,10 lžic horké vody, kypřící prášek, marmeláda, 500 ml smetany na šlehání, 2 lžíce práškového cukru, 1 konzerva ananasu,
krém: 1 l mléka, 3-4 vanilkové pudingy, 30 dkg krystalového cukru, 500 ml kysané smetany

Žloutky vymícháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme. 2.Připravíme krém:  z mléka, cukru a pudingu uvaříme hustý puding. Do studeného vmícháme smetany a vypracujeme hladký krém. Na těsto natřeme vrstvu marmelády a na ní krém.Na krém poklademe odkapaný ananas (mandarinky). Šlehačku vyšleháme s cukrem, rozetřeme jí na moučník, libovolně ozdobíme a dáme do lednice odležet. Můžeme posypat grankem. Pokrájíme na stejné kostky.

Žádné komentáře:

Okomentovat