18. března 2010

Jahodový závin

1/2 balíčku listového těsta, 100 g strouhanky, 1 lžíce másla, 100 g krystalového cukru, 1 vejce, 250 g mrážených nebo čerstvých jahod

1/2 balíčku listového těsta rozválíme na plát, asi 100 g strouhanky pomalu orestujeme dozlatova na 1 lžíci másla a necháme ji úplně vychladnout, potom ke strouhance přidáme asi 100 g krystalového cukru a 1 vejce, všechno dobře promícháme a rozprostřeme na plát těsta (ne úplně do krajů). Potom na strouhankovou náplň naskládáme asi 250 g mražených nebo čerstvých jahod nakrájených na poloviny. Mražené jahody necháme napřed roztát. Závin svineme a nakonec potřeme trochou rozšlehaného vejce. Pečeme asi 30 minut na pečícím papíře nebo vymaštěném plechu v předem vyhřáté troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat