18. ledna 2010

Kachna na broskvích

kachna (cca kg)., kg broskví (nebo velká konzerva broskvového kompotu)., oříšek másla., sůl., pepř.,
Broskve dáme na Několik minut spařit do vroucí vody a oloupeme je. Poté je rozpůlíme a vypeckujeme. Kachnu uvnitř osolíme a opepříme, naplníme ji polovinou ovoce a otvor pečlivě zašijeme. Kachnu přeložíme na pekáč a dáme péct do trouby asi na 1:15 hod. (podle velikosti kachny). Chvíli před pečení rozpustíme na pánvi větší oříšek másla a opečeme na něm na prudkém ohni půlky broskví, aby získaly zlatavou barvu. Kachnu přeložíme na servírovací mísu, obložíme ji na másle osmaženými půlkami broskví a podáváme.
Rada: Vypečenou šťávu z kachny odmastíme, přilijeme šťávu z broskvového kompotu a 1 1/2 PL octa. Necháme mírně přejít varem. Ve šťávě podusíme 5 minut plátky broskví. Ve výpeku z kachny rozředěném šťávou z broskvového kompotu a 5 PL vody můžeme podusit 5 až 6 čtvrtky broskví, které po uplynutí předepsané doby vyjmeme, šťávu necháme mírně vydusit a před podáváním do ní vmícháme dl smetany a prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat