14. ledna 2010

Špíz z exotického ovoce

4 polévkové lžíce tekutého medu,kůra z jednoho pomeranče,3 polévkové lžíce pomerančové šťávy,1 čajová lžička mletého zázvoru,1 čajová lžička rumu,2 velké banány, pokrájené na 12 koleček,1 ananas pokrájený na 12 kousků

Dřevěné špízy namočte na 30 minut do studené vody.V kastrůlku smíchejte med, pomerančovou kůru i šťávu, zázvor a rum. Přiveďte k varu a nechejte 5 minut povařit nebo tak dlouho, než dosáhne směs hustoty sirupu. Střídavě napichujte kousky banánůy a ananasu na 6 špízů.Potřete je sirupem a grilujte 5 až 8 minut, jednou
otočte. Podávejte s vanilkovým jogurtem.

Žádné komentáře:

Okomentovat