4. března 2010

Čokoladový salam

1/2 hrnku pískového cukru, 2 lžíce na nudličky nakrájených mandlí, balíček neloupaných mandlí, tabulku čokolády na vaření, vejce, 1/2 lžičky nastrouhané kůry z citronu,na špičku nože mleté skořice a tlučeného hřebíčku, moučkový cukr na posypání válu

Rozlámanou čokoládu rozpustíme v horké vodní lázni, přisypeme cukr, skořici, citrónovou kůru, hřebíček, nudličky loupaných mandlí a nastrouhané neloupané mandle. Přidáme vejce,hrnek vyjmeme a vzniklou hmotu pečlivě promícháme. Na posypaném válu vytvarujeme salám, zabalíme do alobalu a necháme v chladu ztuhnout. Před podáváním nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky.

Žádné komentáře:

Okomentovat