4. března 2010

Arašidové kolečka

3 lžíce hrubé mouky, 4 lžíce cukru, 1 1/4 nastrouhaných arašídů, 4 bílky, tuk na vymazání a hrubou mouka na vysypání plechu
Čokoládová poleva: 1-2 lžíce ztuženého rozpustíme za stálého míchání v horké vodní lázni


Voda se nesmí vařit.Do tuhého sněhu ušlehaného z bílků zašleháme cukr a lehce vmícháme arašídy a mouku.
Lžičkou klademe na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech v dostatečné vzdálenosti od sebe malé kopečky. Zvolna je upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Při pečení se roztečou na tenká kolečka. Upečená a vychladlá kolečka ozdobíme tenkými pramínky polevy.

Žádné komentáře:

Okomentovat