4. března 2010

Mramorová srdíčka

1 1/3 hrnku hladké mouky, 1/3 hrnku moučkového cukru, 1/2 kostky másla, 1 vejce, 1 balíček nastrouhaných mandlí, tuk na vymazání plechu, na ozdobení citrónovou polevu a 1/2 tabulky čokolády na vaření.
Citrónová poleva: hrnek moučkového cukru a šťávu z 1 citronu utřeme do husté hladké polevy
Mouku promícháme s cukrem a mandlemi. Přidáme vejce, změklé pokrájené máslo a vypracujeme těsto. V chladničce je necháme asi 2 hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme plát silný asi 3 mm a tvořítkem z něj vykrajujeme srdíčka. Přeneseme je na tukem vymazaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Vychladlá srdíčka polijeme citrónovou polevou. Špejlí na ni naneseme tenké proužky rozehřáté čokolády a vidličkou tahem napříč vytvoříme mramorový vzorek.

Žádné komentáře:

Okomentovat