4. března 2010

Hřibečky

1 hrnek hladké mouky, 1/3 hrnku moučkového cukru, 2-3 lžíce rumu, 2-3 lžíce jemně nakrájeného kandovaného ovoce, balíček oloupaných a nastrouhaných mandlí, 1/2 kostky másla, mouku na vál, tuk na vymazání plechu, zavařeninu, tabulku čokolády na vaření

Mouku promícháme s mandlemi a cukrem. Přidáme změklé pokrájené máslo, kandované ovoce a rum, vypracujeme těsto, zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v chladničce asi hodinu odpočinout. Pak vyválíme plát silný 3 mm, tvořítkem vykrajujeme hříbečky,přeneseme se je na vymazaný plech a pečeme velmi pomalu dorůžova. Vychladlé cukroví spojíme zavařeninou a hlavičky namočíme v čokoládě.

Žádné komentáře:

Okomentovat