4. března 2010

Kostrbý - vánoční cukrovinka

4 bílky,35 dkg cukru moučky, 1 rovná kávová lžička amonia (nebo jedlé sody),28 dkg mletých ořechů, 10 dkg strouhanky, 2,5 lžíce horkého kakaa, 6 kostiček rozměklé čokolády,7 dkg másla, 7 dkg moučkového cukru , 7 dkg rozměklé čokolády, 2 vejce

4 bílky, 35 dkg cukru moučky ,1 rovná kávová lžička amonia (nebo jedlé sody) ušlehat v horké vodě na velmi tuhý sníh a zchladit.vmíchat: 28 dkg mletých ořechů ,10 dkg strouhanky + 2,5 lžíce horkého kakaa a 6 kostiček rozměklé čokolády Z těsta (mělo by být velmi tuhé) lžičkou "odtrhávat" menší střapaté hrudky, které se pečou na ve středně vyhřáté troubě (krátce). Plech je nutné silně vymazat máslem nebo vyložit papírem na pečení.Po vychladnutí se hrudky slepují krémem : 7 dkg másla + 7 dkg moučkového cukru + 7 dkg rozměklé čokolády + 2 vejce utřít do hladka Kostrby se musí nechat s krémem v chladnu asi týden rozležet aby změkly (upečené po vychladnutí jsou velmi tvrdé).

Žádné komentáře:

Okomentovat