4. března 2010

Medové perníčky

500 g hladké mouky,1 lžička tlučeného anýzu,1 lžička skořice,několik kuliček nového koření,hvězdička badyánu,1 lžička jedlé sody,200 g cukru,2 vrchovaté lžíce medu,2 lžíce tuku,2 vejce,1 žloutek na potření

V kastrůlku rozehřejeme tuk, přidáme med a cukr a mícháme, až vše rozpustíme. Pak přimícháme vejce. Na vál prosijeme mouku, tlučené koření a sodu, přidáme tuk s medem, cukrem a vejci a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme je asi na 3mm tlustou placku, vykrájíme tvary, rozložíme je na vymaštěný plech, potřeme je žloutkem a upečeme v mírně horké troubě. Vychladlé můžeme ozdobit rumovou nebo citronovou polevou

Žádné komentáře:

Okomentovat